lauantai 12. huhtikuuta 2014

”Käännöksillä voitakin leivän päälle”
KAJ ry, Godis ry, Ablaut ry ja Iskra ry yhteistyössä järjestävät 
”Käännöksillä voitakin leivän päälle” 
-tilaisuuden käännösalan työelämän haasteista, palkoista/palkkioista ja työehdoista.

Aika: tiistaina 15.4.2014 klo 16.00−18.00 
Paikka: AG109 (Agora)


Tilaisuudessa on mahdollisuus saada tietoa käännösalan töistä ja hinnoittelusta sekä keskustella asioista, joihin käännöstöitä vastaanottavien on syytä kiinnittää huomiota. KAJ:n asiantuntija vastaa paikan päällä esitettyihin kysymyksiin. Jos mielessäsi on jokin erityinen käännöstöihin liittyvä askarruttava asia, johon haluaisit tilaisuudessa vastauksen ja lisätietoja, kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen osoitteeseen erika.bruun@kaj.fi.
Käännösalan asiantuntijat KAJ ry

Käännösalan asiantuntijat KAJ ry on kääntäjien ja tulkkien sekä käännösalan ja monikielisen viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö.
KAJ valvoo jäsentensä työehtoja, palkkausta ja muita etuja sekä edistää ja kehittää kääntäjien ja tulkkien koulutusta. KAJ pyrkii myös kohottamaan käännös- ja tulkkausalan sekä ammattikunnan arvostusta ja toimii jäsentensä yhdyssiteenä.
Kääntäjien ammattijärjestö perustettiin vuonna 1979. Nimensä järjestö muutti vuonna 2009 Käännösalan asiantuntijat KAJ:ksi. Nykyään KAJ:ssä on yli 2200 jäsentä, jotka työskentelevät kääntäjinä ja tulkkeina sekä monissa muissa vaativissa kielten, kääntämisen ja monikielisen viestinnän tehtävissä. Noin 68 % KAJ:n jäsenistä työskentelee yksityissektorilla, 22 % julkishallinnossa ja 10 % ammatinharjoittajina.
Tyypillisiä ammattinimikkeitä ovat kääntäjä, tulkki, tekninen kirjoittaja, lokalisoija, terminologi, projektipäällikkö tai koordinaattori.